لارنس ادوارد پیج، معروف به لری پیج یکی از بنیانگذاران گوگل است. لری پیج سالها در سمت مدیرعامل آلفابت بود و اکنون هم به عنوان عضو هیئت مدیره و سهامدار با شرکت آلفابت کار میکند. آلفابت شرکت مادر گوگل محسوب میشود. لری پیج همچنین موسس استارتاپهای Kitty Hawk و Openerدر زمینه طراحی ماشین پرنده است.
در رابطه با بیوگرافی لری پیج، جالب است بدانید بر اساس گزارش منتشر شده توسط Forbes در رابطه با لیست ثروتمندترین افراد جهان در سال 2022، لری پیج با ثروت 123 میلیارد دلار، رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. لری پیج و سرگئی برین سال 2019 اعلام کردند که از مدیریت آلفابت به عنوان شرکت مادر گوگل کنارهگیری میکنند و Sundar Pichai از این پس به عنوان مدیرعامل گوگل است. لری پیج و همکارش سرگئی برن در حال حاضر به عنوان اعضای هیئت مدیره و سهام داران آلفابت بر شرکتهای زیرمجموعه از جمله گوگل مدیریت میکنند.
در ادامه این نوشتار به شرح مختصری از بیوگرافی لری پیج؛ یکی از تاثیرگذارترین شخصیتهای دنیای تکنولوژی، میپردازیم. برای آشنایی با زندگینامه لری پیج در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
زندگینامه لری پیج
زندگینامه لری پیج را از کودکی او آغاز میکنیم. لری پیچ در ۲۶ مارس ۱۹۷۳ در ایالت میشیگان آمریکا متولد شد. او فرزند دکتر کارل ویکتور پیج، یکی از نخستین دانشآموختگان دکترای علوم رایانهای از دانشگاه میشیگان، استاد علوم رایانه و هوش مصنوعی در دانشگاه ایالتی میشیگان و گلوریا پیج، استاد برنامهنویسی رایانه در همین دانشگاه است.
لری پیج در سال ۲۰۰۷ ازدواج کرد و در حال حاضر یک فرزند دارد. او مدرک مهندسی علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات خود را از دانشگاه میشیگان دریافت کرد. پس از آن مدرک کارشناسی ارشد کامپیوتر از دانشگاه استفورد کالیفرنیا و دو مدرک دکترای افتخاری از دانشگاه آمپرسای مادرید و دانشگاه میشیگان دریافت کرد.
لری پیج در زمان دانشجویی Page Rank به معنی طبقهبندی صفحات وب بر مبنای تعداد بازدید و میزان محبوبیت را ابداع کرد که بنیاد الگوریتم رتبهبندی در موتور جستجوی گوگل است. او همچنین تحصیلات دکترایش را نیز در استنفورد ادامه داد و در زمان مطالعه برای تز دکترایش با سرگئی برن دانشجوی روستبار دوره دکترا آشنا شد که این آشنایی بعدها زمینه ساز تأسیس شرکت گوگل شد.
در سال ۱۹۹۵ لری پیج هنگام کار روی پروژه دکترای خود، همکاری با سرگئی برن را آغاز کرد. این همکاری مشترک نقطه عطفی در زندگینامه لری پیج به شمار میآید. آنها به طور مشترک مقالهای را منتشر کردند و در همان سال موتور جستجوی خودشان را با نام BackRub ایجاد کردند.
این موتور جستجو در سال ۱۹۹۸ به نام گوگل تغییر نام داد و در همان سال شرکت گوگل توسط لری پیج و سرگئی برن پایهگذاری شد. چندی نگذشت که این موتور جستجو مورد استقبال کاربران زیادی قرار گرفت. در سال ۲۰۰۱، اریک اشمیت با سمت مدیرعاملی به جمع دو نفره آنها اضافه شد و گوگل وارد دهه دیگری از موفقیتهایش شد. تا آن زمان لری پیج مدیرعاملی مجموعه را بر عهده داشت. در زمان مدیریت اشمیت، لری پیج مدیر محصول گوگل بود.
لری پیج و سرگئی برن در سال 1998
سال 2004 موتور جستجوی گوگل روزانه 200 میلیون درخواست جستجو را پردازش میکرد و این موضوع گوگل را در سال ۲۰۰۴ به یک شرکت پرطرفدار تبدیل کرد. اتفاقی که باعث شد لری پیج و سرگئی برن در سن ۲۷ سالگی میلیاردر شوند. همچنین در سال 2006 گوگل به محبوبترین وب سایت برای پخش ویدئو تبدیل شد.
موضوعی که در زندگینامه لری پیج جلب توجه میکند این است که او دوبار مدیرعامل گوگل شد. اریک اشمیت در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۱، در سایت رسمی گوگل اعلام کرد که به زودی لری پیج جانشین او خواهد شد. لری پیج در ۴ آوریل ۲۰۱۱ دوباره به طور رسمی به عنوان مدیر عامل شرکت معرفی شد. در آن زمان مطبوعات این خبر را با تیتر «بازگشت پادشاه» منتشر کردند. او علاوه بر مدیریت عامل مجموعه همچنان سمت مدیر محصولی گوگل را نیز در اختیار داشت.
همزمان با آغاز فعالیت مجدد لری پیج به عنوان مدیرعامل گروه آلفابت، پروژه مغز گوگل (Google Brain) معرفی شد. هدف از این پروژه بزرگ، استفاده از ذخایر بزرگ دادههای گوگل و زیرساختهای گوگل برای توسعه یک شبکه عصبی مصنوعی در مقیاس بزرگ بود که قادر به تفسیر دادههای نوشتاری، شنیداری، دیداری و یادگیری از آنها باشد. بخش عمدهای از هوشمندی گوگل و پیشرفتهای آن نتایج این پروژه بزرگ بود. در سال 2013 پروژه Google Glass توسط لری پیج معرفی شد. عینک گوگل به کاربران اجازه میداد بدون دخالت دست، عکس بگیرند، ویدئو ضبط کنند، پیام بنویسند و به دیگر اطلاعات دسترسی داشته باشند.
لری پیج همچنان به توسعه محصولات جدید ادامه داد تا اینکه سرانجام در سال 2019 لری پیج و سرگئی برن طی بیانیهای مشترک از مدیریت آلفابت کناره گیری کردند و مدیر عاملی این مجموعه به Sundar Pichai انتقال یافت. این شرکت بزرگ حالا پربازدیدترین وبسایت اینترنت است و میلیونها سرور در سراسر جهان متعلق به گوگل است. بر اساس آمارها منتشر شده گوگل روزانه 3.5 میلیارد درخواست جستجو دریافت میکند.
ویژگیهای مدیریتی و شخصیتی لری پیج
متخصصان فناوری اطلاعات، لری پیج را به عنوان یک شخصیت پیشرو میشناسند و اعتقاد دارند که او بیشترین سهم را در افتخارات گوگل دارد. او ریاضیدانی بسیار باهوش است. در روز قادر است ۱۰۰ مدیر را ملاقات کند و در یک ساعت ۱۰۰ ایمیل را میخواند و در صورت نیاز به آنها پاسخ میدهد. برای لری زمان اهمیت بسیار زیادی دارد و مدیران شرکتش باید در جلسات با او این موضوع را مدنظر داشته باشند. شاید به همین دلیل است که در گوگل برخلاف بیشتر سازمانها صحبتهای غیرمرتبط با کار چندان به چشم نمیخورد.
متخصصان فناوری اطلاعات، لری پیج را به عنوان یک شخصیت پیشرو میشناسند و اعتقاد دارند که او بیشترین سهم را در افتخارات گوگل دارد.
لری پیج از مشاوره کارمندان شرکتش نیز بسیار بهره میگیرد و گوش شنوایی دارد. یکی از افرادی که به عنوان مشاور باهوش لری شهرت دارد و همواره اطلاعات خوبی در مورد بازار محصولات گوگل دارد، سالار کمانگر، مدیر ایرانی الاصل بخش یوتوب گوگل است.
از دیگر ویژگیهای لری پیج میتوان به ایدههای جنجالی او اشاره کرد که گاه از طرف دیگران غیرعاقلانه تلقی میشود. معرفی یک موتور جستجو در زمانی که تعداد زیادی از آنها در دسترس کاربران اینترنت قرار داشت و یا شماره گذاری تمام کتابهای جهان نمونههایی از ایدههای جنجالی او بودند. تمام این ایدهها در زمان خودشان دور از واقعیت به نظر میرسیدند، اما لری بیتوجه به فضاسازیها کار خودش را میکرد. به نظرش، اینها بهترین تصمیمات بودند و پیگیرانه آنها را به انجام رساند.
تمام متخصصان بر این باور هستند که گوگل تحت مدیریت لری پیج همچنان به معرفی محصولات سریعتر، هوشمندانهتر و ابداعات جسورانهتر ادامه خواهد داد.
برخی از جوایز، افتخارات و سرمایه گذاریهای لری پیج
- لری پیج و سرگئی برن در سال ۲۰۰۵، به عنوان شخصیت سال مجله تایم انتخاب شدند.
- انجمن جهانی اقتصاد در سال ۲۰۰۲، عنوان «رهبر بین المللی اقتصاد آینده جهان» را برای او برگزید.
- او در سال ۲۰۰۴ مفتخر به دریافت جایزه معتبر مارکونی شد.
- وی در سال 2004 به عنوان یکی از اعضای آکادمی ملی مهندسان آمریکا انتخاب شد.
- لری پیج عضو انجمن مشاوران ملی آمریکا نیز هست.
- لری پیج یکی از سهام داران تسلا هم هست. او در سال 2006، حدود 40 میلیون دلار در تسلا سرمایه گذاری کرد.
- لری پیج یکی از مدیرانی است که با سخاوتمندی زیاد در امور خیریه مشارکت میکند. سال 2017، مبلغ 180 میلیون دلار توسط لری پیج در امور خیریه هزینه شد.