مهمترین استراتژی‌ های حفظ و نگهداشت نیروی انسانی

زمان مطالعه: 12 دقیقه

مهمترین  استراتژی‌ های حفظ و نگهداشت نیروی انسانی

در سال‌های اخیر، میلیون‌ها نفر از کارمندان در سراسر جهان، از محیط کاری خود استعفا داده‌اند که بنا بر گزارشات، این مهاجرت دلایل مختلفی دارد؛ ازجمله حقوق کم، عدم پیشرفت شغلی، نبود تعادل بین کار و زندگی و نارضایتی عمومی از مدیریت یا شرکت.

این اتفاق که به «استعفای بزرگ» معروف شد و اپیدمی کووید 19، آن را بیشتر تحریک کرد، اشتغال را به یک بازار کارگری تبدیل کرده است. کاربران در فضاهای مختلف مجازی، مانند تیک‌تاک، عبارت‌های «ترک بی سروصدای شرکت» و «فقط به اندازه حقوقی که می‌گیرید، کار کنید» را برای این اتفاق ابداع کرده‌اند.

باتوجه به اینکه خود کارمندان تصمیم می‌گیرند که چه محیط کاری برای آنها مناسب است، کارفرمایان باید درخصوص معیارهایی که سازمان را محیطی ارزشمند برای کار کردن می‌کند، تجدید نظر کنند.

اگر احساس می‌کنید کسب‌وکار شما نیز در معرض خطر از دست دادن نیروهای بااستعداد و برتر است یا بهترین کارمندان خود را به دلیل استعفا از دست داده‌اید، دیگر زمان آن رسیده است که به استراتژی‌های جدید برای حفظ و نگهداشت کارمندان فکر کنید. در ادامه، 15 استراتژی موثر به منظور افزایش رضایت شغلی کارمندان و کمک به سازمان‌ها در حفظ و نگهداشت نیروهای انسانی خوب را آورده‌ایم.

پیشنهاد حقوق پایه یا دستمزد ساعتی رقابتی به کارمندان

ارائه دستمزدی که درخور فداکاری و سخت‌کوشی کارمندان باشد، باید در اولویت‌های هر سازمانی قرار داشته باشد تا کارمندان احساس کنند که کارشان برای شرکت ارزشمند است. شما نمی‌توانید کارمندان خوب را نگه دارید، مگر آنکه به آنها، به اندازه ارزش زمانی که برای انجام کار شما وقت صرف می‌کنند، حقوق بپردازید.

کارمندان نه تنها این حق را دارند که برای وقتی که می‌گذارند و کاری که می‌کنند، دستمزد عادلانه‌ای دریافت کنند، بلکه باید بتوانند از پس هزینه‌های زندگی خود نیز بربیایند. از این رو حقوق آنها باید به طور مرتب با افزایش تورم، تنظیم شود و این دستمزد براساس میزان تجربه کاری‌شان باشد. علاوه بر این، باید این موضوع را در نظر داشته باشید که هربار مسئولیت آنها بیشتر می‌شود، پاداش و میزان حقوق دریافتی نیز باید افزایش پیدا کند.

اولین قدم برای ارائه حقوق مناسب به کارمندان، تعیین آن براساس دستمزد کارمندان مشابه در منطقه زندگی شما است. اگرچه حقوق وزارت کار در کشور ما حدود 7 میلیون در سال 1402 است، اما گزارش‌ها نشان می‌دهد که این میزان حقوق کفاف زندگی بسیاری از کارمندان را با وجود شرایط اقتصادی موجود، نمی‌دهد. پایه حقوق کارمندان باید برحسب شرایط، تورم و اقتصاد منطقه زندگی آنها باشد و سپس براساس سایر معیارها افزایش یابد.

مرحله دوم آن است که عملکرد رقیبان را در خصوص این موضوع بسنجید. ببینید آنها چه می‌کنند؟ چه میزان حقوقی را پیشنهاد می‌دهند؟ اگر در مقایسه با رقیبان، دستمزد خوبی را برای کارمندان خوب خود درنظر نگیرید، این احتمال وجود دارد که آنها را از دست بدهید. در چنین شرایطی، افرادی که عملکرد پایین‌تری دارند، در شرکت شما مشغول به کار می‌شوند که این کارمندان در طولانی‌مدت، برای سازمان هزینه بیشتری نسبت به کارمندان خوب با حقوق بالا خواهند داشت.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که استخدام کارآموز یا کارمند جدید و آموزش به او، نسبت به افزایش دستمزد یک کارمند فعلی، برای شرکت گران‌تر تمام می‌شود. انجمن مدیریت منابع انسانی آمریکا تخمین می‌زند که هزینه‌های شکار افراد با استعداد (headhunting)، استخدام و آموزش آنها، برابر با حقوق حدود شش تا نه ماه کارمند جایگزینی است.   

به کارمندان خود اجازه دورکاری دهید

براساس تخمین سایت Upwork ، یکی از بزرگترین سایت‌های دورکاری در آمریکا، 36.2 میلیون آمریکایی در سال 2025 دورکار خواهند بود؛ این رقم رشد 90 درصدی را در مقایسه با دوران همه‌گیری کووید 19 نشان می‌دهد. دورکاری نه تنها به کاهش شیوع بیماری‌های مختلف بین کارمندان کمک می‌کند، بلکه تحقیقات نشان داده است که کارمندان با دورکاری، بهره‌ورتر و راضی‌تر هستند. باوجود فناوری‌های نوین امروزی، امکان دورکاری به شکل کامل یا هیبریدی تقریبا در تمامی صنایع وجود دارد.

گزارش سایت Upwork نشان می‌دهد که دورکاری تاثیرات بسیار مثبتی برای سازمان‌ها دارد؛ از جمله کاهش تعداد جلسات غیرضروری، افزایش انعطاف‌پذیری برنامه‌های کاری، حذف رفت‌و‌آمد کارمندان و به دنبال آن، حواس‌پرتی کمتر و استقلال بیشتر. با دورکاری، کارمندان شما دیگر زمانی طولانی را در ترافیک نمی‌گذارنند، استرس کودک خردسال خود را ندارند، بهره‌وری خود را به دلیل برنامه‌ریزی‌های سفت و سخت یا جلسات طولانی از دست نمی‌دهند و درنتیجه بهره‌وری و رضایت بیشتری خواهند داشت.

البته که دورکاری راه‌حل دائمی برای تمامی مشاغل نیست. اما انعطاف‌پذیری درخصوص کار کردن از خانه، انگیزه کارمندان خوب شما را برای آنکه به مدت طولانی‌تری در شرکت شما بمانند، افزایش می‌دهد.

ارائه برنامه کاری انعطاف‌پذیر و کاهش روزهای کاری

مطالعات انجمن مدیریت منابع انسانی آمریکا نشان می‌دهد سازمان‌هایی که علاوه بر دورکاری، گزینه‌های کاری منعطفی را در اختیار کارمندان خود قرار می‌دهند، عملکرد بسیار بهتری در حفظ و نگهداشت آنها دارند.

پیش از شیوع اپیدمی کرونا و عادی شدن دورکاری، یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که بهره‌وری و کارآمدی دو سوم کارمندان در خارج از محیط کار اداری، به دلایل مختلفی از جمله حواس‌پرتی و رفت‌وآمد کمتر، بیشتر بود. خلاقیت مانند شیر آب نیست که آن را باز کنید و خلاقیت به بیرون بریزد. بنابراین، ارائه ساعات کاری انعطاف‌پذیر به کارمندان، باعث می‌شود آنها در زمان‌هایی که بهره‌وری بالاتر و تمرکز بیشتری روی کار دارند، برای شما کار کنند.

علاوه بر ارائه یک برنامه کاری انعطاف‌پذیر، کاهش ساعات کاری در روز یا هفته، به افزایش بهره‌وری کارمندان و همچنین حفظ و نگهداشت آنها نیز کمک می‌کند. یک مطالعه در سال 2014 که از سوی دانشگاه استنفورد انجام شد، نشان می‌دهد که بهره‌وری کارکنانی که 50 ساعت در هفته کار می‌کنند، به‌ شدت پایین است. این درحالی است که اکثر مدیران بر این باور هستند که کارمندان معتاد به کار، فداکار و سازنده بوده و جزء آخرین افرادی هستند که سازمان را ترک می‌کنند. اما واقعیت این است که بهره‌وری این کارمندان در آن زمان اضافه و بیشتری که در شرکت می‌مانند، به دلیل خستگی و فرسودگی به ‌شدت پایین است.

ارائه برنامه کاری انعطاف‌پذیر و کاهش روزهای کاری

ارائه یک برنامه کاری انعطاف‌پذیر درکنار کاهش ساعات کاری در روز یا هفته، به افزایش بهره‌وری کارمندان و همچنین حفظ و نگهداشت آنها نیز کمک می‌کند

ایجاد تعادل بین کار و زندگی کارمندان

چهارمین اصل اساسی در حفظ و نگهداشت نیروی انسانی در سازمان‌ها، ترویج فرهنگ رعایت تعادل بین کار و زندگی شخصی آنها است. پاندمی کرونا باعث شد شیوه ارزش‌گذاری کار از دیدگاه کارمندان تغییر کند. بسیاری از کارمندان به دلیل ایجاد تعادل بین کار و زندگی، به دنبال مشاغلی هستند که بتوانند این تعادل را رعایت کنند و به همین دلیل، بسیاری از فرصت‌های شغلی را رد کرده یا از شغل فعلی خود استعفا می‌دهند.

برقراری تعادل بین کار و زندگی از طریق دورکاری و ارائه ساعات کاری انعطاف‌‎پذیر، احترام گذاشتن به زمان کارمندان در هنگامی که سر کار نیستند، یکی از اصلی‌ترین عوامل برای داشتن رابطه سالم کاری با آنها است.

فرهنگ قدردانی و پاداش

حفظ و نگهداشت طولانی‌مدت کارمندانی که کارفرما برای کار آنها در سازمان ارزش قائل است و به آنها بابت کارشان پاداش می‌دهد، نه تنها بسیار آسان‌تر است، بلکه باعث افزایش بهره‌وری و سخت‌کوشی آنها نیز می‌شود.

متاسفانه، 80 درصد از کارمندان آمریکایی معتقد هستند که شرکت‌ها برای کار آنها ارزش و احترامی قائل نیستند. گزارش منتشر شده از سوی شرکت براندون هال گروپ (Brandon Hall Group: شرکت مشاوره‌ای و تحقیاتی آمریکایی) نشان داد که شرکت‌هایی که در هر ماه چندین بار، از کارمندان خود قدردانی می‌کنند، در نگهداشت نیروی انسانی 41 درصد موفق‌تر عمل کرده‌اند و مشارکت کارمندان در کار نیز 34 درصد بیشتر شده است.

راه‌های زیادی برای قدردانی و ارائه پاداش به کارمندان وجود دارد، اما به یاد داشته باشید که شناخت اجتماعی و پاداش‌های پولی را در اولویت قرار دهید. احساس خوبی است که نه تنها به خاطر کارمان از ما قدردانی شود، بلکه کل سازمان نیز از سخت‌کوشی و قدردانی از ما آگاه باشند. این کار باعث می‌شود سایر کارمندان شرکت بدانند که این فرهنگ قدردانی در سازمان وجود دارد و ممکن است نفر بعدی آنها باشند. پاداش‌های مالی؛ مانند پول نقد، کارت هدیه یا مزایای دیگری مانند مرخصی باحقوق، بهترین پاداش‌هایی است که سازمان‌ها می‌توانند به کارمندان خود ارائه دهند. می‌توانید از کارمندان درباره اینکه دوست دارند چه چیزی پاداش بگیرند، سوال بپرسید.

کارمندان خود را مطمئن کنید که فقط به خاطر نتیجه کار قدردان آنها نیستید، بلکه تلاش آنها را نیز تحسین می‌کنید. گاهی اوقات، پروژه‌ها آنگونه که ما امیدوار بودیم و انتظارش را داشتیم، موفق نیستند و خوب پیش نمی‌روند.

درست است که این موضوع ناراحت‌کننده است، اما این پیغام را به کارمندان بدهید که اگرچه به هدف خود نرسیده‌اند، اما از کار و تلاشی که کرده‌اند قدردانی می‌شود. در زمان ناامیدی و شکست از آنها حمایت کنید. این امر باعث می‌شود کارمندان دفعه‌ بعد تلاش بیشتری کنند.

فرهنگی را در سازمان ترویج کنید که کارمندان خودشان بخواهند بخشی از کار باشند

یکی دیگر از استراتژی‌های مهم در حفظ کارمندان خوب، خلق فرهنگ کاری است که خود کارمندان بخواهند بخشی از آن باشند. مطالعه سایت کاریابی گلس‌دور (Glassdoor ) در سال 2019 نشان می‌دهد که فرهنگ سازمانی نه تنها برای کارمندانی که به دنبال شغل می‌گردند، مهم است (فرهنگ شرکت برای 77 درصد افراد جویای کار مهم است)، بلکه برای کارمندانی که در حال حاضر مشغول به کار در سازمان هم هستند، نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. درواقع، تقریبا حدود دوسوم کارمندان اعلام کرده بودند که دلیل اینکه در سازمان مورد نظر مانده‌اند، فرهنگ خوب شرکت بوده است.

توسعه فرهنگ سازمانی خوب، شامل تمامی استراتژی‌هایی است که در این مقاله درخصوص حفظ و نگهداشت نیروی انسانی ارائه می‌دهیم. همچنین خوب است که شرکت شما از لحاظ قومیتی و افراد رنگین‌پوست، متنوع باشد. محل کاری که برای افراد؛ فارغ از هر نژاد، جنسیت، مذهب و استعدادهای گوناگون، احترام قائل باشد، نیروهای بااستعداد بهتری را جذب و حفظ خواهد کرد.

فرهنگ مشارکت و تعامل سازمانی خلق کنید

یکی از مهمترین استراتژی‌های نگهداشت نیروی انسانی، فراهم آوردن محیط کاری برای مشارکت هرچه بیشتر کارمندان است. باید کاری کنید که کارمندان احساس کنند حرف آنها شنیده می‌شود و نظرات آنها اهمیت دارد تا شاهد مشارکت آنها در فعالیت‌های سازمانی باشید.

فرصت‌هایی را برای کارمندان خود در محیط کاری فراهم کنید تا بتوانند بازخوردهای خود را صادقانه بیان کرده و احساس امنیت کنند. وقتی فردی را برای یک موقعیت شغلی استخدام می‌کنید، با توجه به سوابقی که در آن شغل دارد و مدت زمانی که آن کار را انجام داده است، بهتر از شما از چند و چون کار خبر دارد و می‌تواند آن را به نتیجه برساند. بنابراین، فراهم آوردن فرصتی برای برقراری ارتباط و همکاری درجهت بهبود محیط کاری، باعث می‌شود کارمندان حس کنند که آنها نیز در توسعه فرهنگ سازمانی نقشی دارند.

در ذهن داشته باشید که کارمندان را درگیر فعالیت‌هایی که هیچ هدف خاصی ندارند، نکنید و آنها را برای انجام آنها تحت فشار قرار ندهید. برای کارمندانی که تمایلی به شرکت در فعالیت‌های غیرمرتبط با کار ندارند، مشارکت اجباری در فعالیت‌های اجتماعی یا سایر فعالیت‌های غیرمرتبط، می‌تواند دلیلی بر ترک کار آنها باشد. محیط‌های کاری متفاوت هستند و هر محل کاری نیاز به انواع یکسانی از مشارکت کارکنان ندارد. بهترین کار برای جلوگیری از بروز این مشکل، این است که از کارمندان بپرسید خودشان چه چیزی را ترجیح می‌دهند.

بر کار گروهی تاکید کنید

یکی دیگر از استراتژی‌های مهم در نگهداشت کارمندان خوب در شرکت، تاکید مستمر بر کار گروهی است. فراهم آوردن فرصت‌هایی برای همکاری، مانند همکاری بین دپارتمان‌های مختلف، باعث می‌شود نه تنها کار تیمی، بلکه مشارکت کلی کارکنان ارتقا پیدا کند.

کار تیمی قوی، علاوه بر اینکه باعث بهبود ارتباط بین همکاران شده، می‌تواند باعث ایجاد فرهنگ سازمانی بهتری نیز شود. کار تیمی خوب به مدیران و کارمندان کمک می‌کند تا نقاط قوت و ضعف خود را در همکاری و ارتباط با یکدیگر بهتر بشناسند و حجم کاری را به طور استراتژیکی مدیریت کنند.

بر کار گروهی تاکید کنید

فراهم آوردن فرصت‌هایی برای همکاری، مانند همکاری بین دپارتمان‌های مختلف، باعث می‌شود نه تنها کار تیمی، بلکه مشارکت کلی کارکنان ارتقا پیدا کند

فرسودگی شغلی کارمندان را کاهش دهید

گزارش گالوپ در سال 2020 با عنوان «فرسودگی شغلی: علل و درمان»، نشان داد که 76 درصد کارمندان، گاهی اوقات فرسودگی شغلی را تجربه می‌کنند و 28 درصد آنها اعلام کرده بودند که اغلب یا همیشه احساس فرسودگی دارند.

اغلب اینگونه تصور می‌شود که فرسودگی شغلی به دلیل حجم زیاد کاری است و می‌توان با کاهش ساعات کاری یا گرفتن مرخصی این مشکل را حل کرد. اما مطالعه گالوپ نشان داد که دلیل فرسودگی شغلی تعداد ساعات کاری نیست، بلکه چگونگی تجربه کارمندان با حجم کاری است.

کارمندانی که با کار خود تعامل و مشارکت بیشتری دارند، از کار آنها قدردانی شده و به آنها پاداش داده می‌شود و به آنها شرایط کاری خوبی مانند ساعات کاری منعطف و دورکاری ارائه می‌شود، اغلب از سلامت جسمانی و روانی بهتری برخوردار هستند.

طبق گزارش گالوپ، پنج عامل اصلی باعث فرسودگی کارمندان می‌شود که عبارتند از:

  1. رفتار ناعادلانه در محل کار،
  2. حجم کار زیاد و غیرقابل کنترل،
  3. ارتباطات نامشخص از سمت مدیریت،
  4. عدم حمایت از سوی مدیران،
  5. فشار زمانی نامعقول بر کارمندان.

توسعه و بهبود فرهنگ کلی سازمان، ایجاد تعامل بهتر با کارمندان و برقراری ارتباطات شفاف با آنها و مدیریت منسجم و شفاف، همگی به کاهش فرسودگی کارمندان کمک می‌کند. علاوه بر این، ارائه خدمات سلامت‌محور و مزایایی از این دست نیز به کارمندان احساس خوبی می‌دهد و می‌تواند در نگهداشت آنها موثر باشد.

ارائه خدمات رفاه و سلامتی

اپیدمی کووید 19 به همه ثابت کرد که سلامت جسمانی و روانی برای داشتن یک جامعه شاد، راضی و کارآمد مهم است. مراقبت از سلامت روانی و جسمانی کارمندان فقط شامل دورکاری و ساعات کاری منعطف نیست.

محل کار باید تمیز و بهداشتی باشد و پروتکل‌های بهداشتی در آن رعایت شود. بهتر است شرکت قوانین سخت‌گیرانه‌ای را برای جلوگیری از حضور کارمندانی که بیماری مسری دارند، در محل کار وضع کند. می‌توان با ارائه پکیج سلامتی به کارمندان به هنگام بیماری، آنها را به ماندن در خانه و استراحت درجهت بهبودی تشویق کرد. همچنین اطمینان حاصل کنید که بیمه درمانی با پوشش بیمه‌ای کامل در تمامی سطوح به کارمندان ارائه می‌کنید تا به آنها نشان دهید که سلامتی‌شان برای شما اهمیت دارد.

امتیازهای شغلی دیگری به کارمندان خود بدهید

استراتژی‌هایی که تا به اینجا در حفظ و نگهداشت کارمندان ذکر کرده‌ایم، درواقع امتیازاتی است که سازمان‌ها می‌توانند به افراد در هر شغلی که هستند، ارائه دهند. اما این نکته را در ذهن داشته باشید که امتیازات شغلی می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد.

علاوه بر اصول اولیه‌ای که در اینجا گفته شد، مانند دورکاری، برنامه کاری منعطف، ارائه خدمات سلامتی و بهداشتی خوب، می‌توان خدمات دیگری مانند تخفیف در هزینه‌ سفر، اجاره خودرو، غذا و غیره را به کارمندان ارائه دهید. همچنین، می‌توانید با کسب‌و‌کارهای محلی قرارداد ببندید تا کارمندان محصولات آنها را با تخفیف بخرند.

فرایند پیشرفت شغلی و توسعه فردی را برای کارمندان تسهیل کنید

هر کسب‌وکاری می‌داند که چقدر آموزش در طول فرایند استخدام یک کارمند مهم است، اما کسب‌و‌کارهایی که عملکرد خوبی در حفظ و نگهداشت نیروی انسانی دارند، به اهمیت سرمایه‌گذاری در آموزش و ارتقای مهارت کارمندان نیز پی برده‌اند.

افرادی را که با فرهنگ سازمانی متناسب و سازگار هستند، استخدام کنید

افراد بسیاری در بازار کار وجود دارند که مهارت‌ یا تخصص مورد نظر شما را دارا هستند. اما هرکسی با ارزش‌های فرهنگی سازمان شما سازگار و مناسب نیست. استخدام افرادی متناسب با فرهنگ سازمانی، حفظ کارمندان در طولانی‌مدت را تضمین می‌کند. چون افراد جذب‌شده جدیدی که با فرهنگ سازمان سازگار باشند، سریع‌تر و راحت‌تر ارتباط برقرار می‌کنند و باعث افزایش بهره‌وری در تیم‌های کاری می‌شوند.

براساس مقاله‌ای از هاروارد بیزینس ریویو، تصمیم‌گیری‌های نامناسب به هنگام استخدام، یکی از اصلی‌ترین دلایل از دست دادن کارمندان است. به طوری که 41 درصد از کارفرمایان مورد بررسی در این مطالعه تخمین می‌زنند که یک استخدام بد در سازمان، بیشتر از 25 هزار دلار برای شرکت هزینه دارد.

افرادی را که با فرهنگ سازمانی متناسب و سازگار هستند، استخدام کنید

استخدام افرادی متناسب با فرهنگ سازمانی، حفظ کارمندان در طولانی‌مدت را تضمین می‌کند

مدیریت صحیح برای حفظ و نگهداشت کارمندان

گزارشی که در سال 2018 از سوی یودمی (Udemy: شرکت آموزش آمریکایی) درباره تجربه کارمندان منتشر شد، نشان داد که تقریبا 50 درصد از کارمندان به دلیل حضور یک مدیر بد، کار خود را ترک می‌کنند. از آن طرف، رفتار یک مدیر خوب، رئیس‌مابانه نیست و مانند یک «مربی» عمل می‌کند.

یک رئیس، منبعی از نارضایتی و تقاضاهای بی‌شمار است و با مدیریت میکروی خود، سعی دارد تمامی جوانب کار کارمندان را تحت نظر خود داشته باشد، اما یک مربی با این رویکرد که کارمندان مانند بازیکنان تیم هستند، تیم را هدایت می‌کند. یک کارفرمای خوب یا مربی سعی می‌کند تا با ارائه مشاوره و حمایت، کارمندان را در مسیر درستی قرار دهد و درعین حال به آنها اجازه می‌‌دهد تا سطح بالایی از استقلال را در انجام کارهای خود تجربه کنند.

بدانید چه زمانی، وقتِ خداحافظی است

متاسفانه، نمی‌توان تضمین کرد که استفاده از تمامی یا تعدادی از این استراتژی‌ها، باعث حفظ و نگهداشت کارمندان می‌شود. در بعضی شرایط، کارمند باید راه خودش را برود (یا بازنشسته می‌شود یا به دنبال شغلی می‌رود که متناسب با خواسته‌هایش باشد).

آگاهی از این موضوع که چه زمانی باید با کارمندان خداحافظی کرد و فرایند خروج آنها از سازمان را به درستی مدیریت کرد، به اندازه تک تک استراتژی‌هایی که پیش از این گفته شد، در حفظ کلی کارمندان مهم است. کارمندان باقیمانده در شرکت با مشاهده رفتار شما هنگام ترک یک کارمند، متوجه می‌شوند که هر زمانی که آنها قصد ترک شرکت را داشته باشند، مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد.

چرا کارمندان از شرکت می‌روند؟ چرا می‌مانند؟

تشویق کارمندان به ماندن مهم است، اما آگاهی از دلایل ترک کارمندان از سازمان مهم‌تر است. شرکت باید بفهمد چرا یک کارمند شغلش را ترک می‌کند و چه کاری می‌تواند در آینده برای حفظ کارمندان خود انجام دهد.

مصاحبه خروج بخش مهمی از فرایند خروج کارمند از سازمان است که به کارفرمایان بینشی از علت ترک کارمندان می‌دهد. در ادامه به برخی از رایج‌ترین دلایلی که کارمندان یک سازمان را ترک می‌کنند، اشاره کرده‌ایم:

  • حقوق ناکافی یا دستمزد ساعتی پایین،
  • حجم کاری زیاد، فرسودگی کاری و حمایت نشدن از سوی مدیران،
  • فضای محدود برای رشد و پیشرفت شغلی،
  • نیاز به ایجاد تعادل بهتر بین کار و زندگی،
  • ناراضی بودن از مدیریت و فرهنگ شرکت،
  • فرصت‌های شغلی بهتر که متناسب با معیارهای کارمند است.

حفظ و نگهداشت کارمندان در عملکرد موفق سازمان‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. استراتژی‌هایی که در این مقاله گفته شد، راهکارهای ثابتی برای حفظ نیروی انسانی در تمامی سازمان‌ها نیست و ممکن است این استراتژی‌ها در هر سازمانی متفاوت باشد.

پاندمی کووید 19 باعث شد که کارمندان بیشتر از گذشته متوجه ارزش زمان و انرژی خود شوند. بنابراین، انتقال این احساس به کارمندان که شرکت برای زمان و انرژی آنها ارزش و احترام قائل است، مهم است.


منابع:

  • forbes.com