در دنیایی با سرعت سرسامآور امروزی، اینترنت اشیا (IoT) برای شرکتهای تولیدی، نه تنها لوکس نیست، بلکه از واجبات هر کارخانهای به شمار میرود.
چهارمین انقلاب صنعتی (Industry 4.0) و دسترسی به اینترنت اشیا باعث شده است تا کسبوکارها سازگارتر، نوآورانهتر و انعطافپذیرتر فعالیت کنند. این ابزارها، از هوش مصنوعی تا ابزارهای پوشیدنی و پرینتهای سهبعدی، نوید بازگشت سرمایه قابل توجهی را به کارخانهها میدهد.
در این مقاله، به هشت کاربرد IoT در تولید میپردازیم و در ادامه، روندهای اینترنت اشیا را در آینده بررسی میکنیم.
اینترنت اشیای صنعتی در تولید (IIoT)
اینترنت صنعتی اشیا (IIoT) درصدد تبدیل کارخانههای سنتی به فضاهای هوشمند است. به کارگیری IoT در صنعت تولید، به ایمنتر کردن کارخانهها، خصوصا برای کارگران خط تولید، افزایش بهرهوری و کارایی، کاهش هزینهها، بهبود فرآیندهای تصمیمگیری و سفارشیسازی انبوه کمک میکند. علاوه بر این، باعث صرفهجویی میلیونها دلار در هزینهها میشود.
حرکت به سمت انقلاب صنعتی در صنعت تولید کاملا مشهود است. تولیدکنندگان با آغوش باز از تولید هوشمند و حرکت به سمت سیستمهای تولیدکننده هوشمند و بههمپیوسته استقبال میکنند.
در ادامه، نگاهی اجمالی به برخی از آمارهای استفاده از IIoT در صنعت میپردازیم:
- کارشناسان تخمین میزنند اندازه بازار جهانی IoT در صنعت تولید، از 33.2 میلیارد دلار در سال 2020، به 53.8 میلیارد دلار در سال 2025، با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) 10.1% برسد.
- براساس گزارش منتشر شده از سوی PWC ، 90 درصد تولیدکنندگان بر این باورند که دیجیتالی کردن فرآیند تولید، سود بلندمدت بیشتری را برای شرکتها به ارمغان میآورد.
- یک مطالعه نشان داده است که حدود 35 درصد کارخانهها در آمریکا، دادههای مورد نیاز خود را از طریق حسگرهای هوشمند جمعآوری و تحلیل میکنند تا فرآیندهای تولید خود را بهبود ببخشند.
- کارشناسان بر این موضوع تاکید دارند که صنعت تولید، حملونقل و لجستیک و صنایع تاسیسات، 40 میلیارد دلار را در پلتفرمها و سیستمهای IoT صرف کنند.
- 58 درصد از تولیدکنندگان میگویند برای آنکه عملیات صنعتی به شکل دیجیتالی انجام شوند، به IoT نیاز دارند. این مطالعه همچنین تاکید میکند که هزینههای سرمایهگذاری، بزرگترین مانع در بهکارگیری سریعتر IIoT در تولید است.
- براساس مطالعات موسسه اکسنچر، 46 درصد شرکتهای آمریکایی، به IoT بهعنوان فرصتی برای افزایش بهرهوری کارمندان نگاه میکنند.
مزایای IoT در تولید
تحول دیجیتال چشمانداز تولید را بهبود بخشیده است، به نحوی که شرکتها به دنبال تغییر اکوسیستم خود از طریق فناوریهای نوآورانه هستند.
تحقیقات نشان میدهد که شرکتهای پیشرو در صنعت دیجیتال، راهکارهای انقلاب صنعتی 4.0 را از همین حالا اتخاذ کردهاند. در ادامه به بررسی اجمالی این موضوع پرداختهایم که IoT چه مزایایی برای تولید و صنعت به همراه خواهد داشت.
نقش IOT در پیشبینی خرابیهای اولیه
براساس یافتههای یک موسسه تحقیقاتی، 82 درصد شرکتها، خرابیهای برنامهریزینشده را تجربه کردهاند؛ توقف برنامهریزینشده دستگاهها در تولید میتواند 206 هزار دلار در ساعت برای یک شرکت هزینه بردارد. خرابی ماشینها و آسیب آنها برای شرکتهای تولیدی خیلی مهلک است؛ چرا که میتواند جان کارگران خط تولید را به خطر بیندازد.
دستگاههای مورد استفاده در اینترنت اشیا، حسگرهای مختلفی برای کنترل سنجش دما، لرزش، ولتاژ، جریان برق و غیره دارند. این سنسورها میتوانند با علائم هشداردهنده، هرگونه نقص و خرابی را پیشبینی کنند و درنتیجه، محل کار ایمنتری برای کارگران فراهم آورند.
سنسورهای IOT با سنجش شرایط مختلف یک دستگاه، درصورت بروز، خرابیها را به سرعت هشدار میدهند.
ایجاد حاشیه سود بالاتر و افزایش رضایت مشتری با IOT
تولیدکنندگان میتوانند با استفاده از اینترنت اشیا و محصولات مرتبط با آن، به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کنند. افزایش میزان ارائه خدمات یکی از مزایای استفاده از محصولات IoT است. تشخیص مشکل و خرابی دستگاهها از راه دور، سطح رضایت مشتریان را افزایش و زمان تعمیر دستگاه را کاهش میدهد که باعث ایجاد ارتباط محکمتری با مشتریان میشود.
بنابراین، سیگنالهای هشدار و تشخیص زودهنگام میتوانند باعث بهبود کیفیت در تولید محصولات آینده شوند. همچنین خدمات جدید باعث افزایش سطح رضایت مشتریان خواهد شد.
بهبود مدیریت دارایی از طریق زنجیره تامین مرتبط با IoT
تولیدکنندگان هر روزه با انتظارات بیشتری از سوی مشتریان روبرو هستند. یکی از انتظاراتی که مشتریان دارند، زمان تحویل سریعتر است.
این درحالی است که تولیدکنندگان، شبکههای میکرولجستیک را برای برآورده کردن این نیاز مشتریان زیر و رو کردهاند. بهکارگیری IoT در زنجیره تامین و مدیریت دارایی، به مدیریت موجودی کمک میکند. علاوه بر این، به شما دید بهتری از موجودی واقعی از طریق شبکه لجستیک ارائه میدهد.
افزایش کیفیت تولید با استفاده از IOT
حسگرهای IoT، دادههای مربوط به مشخصات محصول و برخی معیارهای دیگر را در مراحل مختلف چرخه محصول ضبط میکنند. علاوه بر این، تولیدکنندگان میتوانند مشخص کنند که کدام محصولات مشخصات کیفی موردنظر را دارا هستند یا کدام محصولات نیاز به بررسی فیزیکی دارند. این اطلاعات درباره ترکیب منابع خام استفاده شده، تاثیر آن و سایر عوامل بر کیفیت نهایی کالا است.
علاوه بر این، درصورت یکپارچگی این اطلاعات، سیستم IoT دادههایی را درباره واکنش و نظر مصرفکنندگان نسبت به محصول ارائه میدهد. چنین اطلاعات آماری میتواند به تولیدکننده در پیدا کردن و رفع مشکلات کیفیتی محصولات کمک کند.
نقش IOT در بهبود برنامه ریزی و زمان بندی تولید
پیش از این گفتیم که تولیدکنندگان میتوانند با بهرهمندی از راهکارهای اینترنت اشیا، از بهبود کیفیت محصول خود و بازده تولید اطمینان حاصل کنند. علاوه بر این، آنها با بهکارگیری IoT، برنامهریزی و زمانبندی بهتری را در فرآیند تولید و نظارت بلادرنگ بر خطوط تولید را تجربه میکنند.
به عنوان مثال، فرض کنید شرکت شما برای کنترل کیفی محصول، به بیش از 100 بار بررسی فیزیکی و دستی نیاز دارد. پس از مدتی، متوجه میشوید که این بررسیها، حدود 20 درصد از کل زمان تولید را میگیرد. میتوان این سناریو را با اتوماتیک کردن فرآیند کنترل کیفی، تغییر داد.
ایمنی بیشتر کارخانه با IOT
فناوری اینترنت اشیا به همراه تجزیه و تحلیل دادهها، امنیت بیشتری را با نظارت بر شاخصهای کلیدی عملکرد؛ مانند خرابی ماشین، غیبت کارکنان، جراحات و سایر عملیات روزانه، فراهم میآورد. بنابراین، در چنین شرایطی مشکلات با سرعت بیشتری حل میشوند. علاوه بر این، تولیدکنندگان میتوانند مطمئن باشند که مقررات ایمنی و بهداشت و نگرانیهای زیستمحیطی بهدرستی رعایت میشود.
امنیت، همواره برای اینترنت اشیا چالش به شمار میرود. چون مهاجمان و هکرها بهراحتی میتوانند به این فناوری و دادههای سازمان دسترسی پیدا کنند.
این نگرانی در شرکتهای تامینکننده و تولیدی که استانداردسازی درستی ندارند، بیشتر احساس میشود. فناوری عملیاتی و فناوری اطلاعات باید به یکدیگر متصل باشند تا از دسترسی غیرمجاز به دادهها جلوگیری شده و با مسائل امنیتی مقابله شود.
بهبود سنجش شاخصهای کلیدی عملکرد در صنعت تولید
شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) در صنعت تولید، معیارهای کمی هستند که بینشهای مهمی را درباره عملکرد کسبوکارها ارائه میدهند. این معیارها، عملکرد را در طول زمان پیگیری، تحلیل و بهینه کنند.
KPI های زیادی در صنعت تولید مورد استفاده قرار میگیرند؛ یکی از رایجترین آنها، معیار اثربخشی تجهیزات (OEE) است که با محاسبه عملکرد کارخانه، در دسترس بودن و کیفیت محصولات اندازهگیری میشود. OEE یک ابزار اندازهگیری جامع از تجهیزات تولیدی کارخانه است که از روش کاهش مشکلات و خرابیهای ماشینآلات تولیدی و بهبود مداوم فرآیند تولید استفاده میکند. در این روش، ابتدا اقدامات اصلاحی برای کاهش خرابیهای تجهیزات انجام میشود و به این ترتیب، اثر منفی در فرآیند تولید کاهش پیدا میکند. در انتها، این اقدامات اصلاحی در دیگر بخشهای کارخانه بسط داده میشود.
درست است که OEE یک معیار مناسب برای ارزیابی عملکرد، خصوصا در محیط کارخانه است؛ اما بهتر است در حالت ایدهآل، این معیار به همراه سایر شاخصهای کلیدی عملکرد استفاده شود تا بتوان عملکرد را از دیدگاههای مختلف ارزیابی کرد.
شرکتهای تولیدی برای آنکه تصمیمهای بهتری بگیرند، میتوانند از چند KPI به طور همزمان استفاده کنند. برخورداری از یک داشبورد KPI که در دسترس باشد، باعث تمرکز بیشتر روی اولویتهای سازمانی میشود و میتوان اطمینان حاصل کرد که سازمان در مسیر موفقیت حرکت میکند.
هدف از داشبوردها، گزارشات و تحلیلهای KPI، صرفهجویی در زمان و کاهش حجم کاری است تا مدیران بفهمند که آیا عملکرد مورد نظر مطابق با انتظارات پیش میرود یا خیر. درنهایت، پلتفرمهای صنعتی اینترنت اشیا به جمعآوری و تحلیل دادهها در گزارشات و داشبوردها کمک میکنند تا عملکرد یک کسبوکار را بهتر و سادهتر توضیح دهند.
اینترنت اشیای صنعتی به جمعآوری و تحلیل دادهها در گزارشات و داشبوردها کمک میکنند تا عملکرد یک کسبوکار را بهتر و سادهتر توضیح دهند
مهمترین کاربردهای IoT در تولید
از مهمترین کاربردهای اینترنت اشیا در تولید و صنعت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نظارت از راه دور
نظارت از راه دور با استفاده از اینترنت اشیا ، یکی از موارد کاربردی برای مدیرانی است که داراییهای صنعتی دارند. حسگرهای IoT، میتوانند بر چگونگی استفاده از تجهیزات و همچنین سالم بودن آنها نظارت و با این کار، به ارزیابی عملکرد نیز کمک کنند. علاوه بر این، سنسورها میتوانند در صورت بروز هرگونه مشکلی در تجهیزات یا ماشینآلات، به رفع آن کمک کنند.
نظارت از راه دور، مسیرهای جدیدی را در مدل تجهیزات به عنوان سرویس (Equipment-as-a-Service.) هموار میکند.
بهعنوان مثال: آرمال (Armal )، برند تولیدکننده توالتهای قابل حمل، از مدلسازی تجهیزات قالبگیری، برای ساخت قابهای پلاستیکی و سایر بخشهای مورد نیاز محصول استفاده میکند. این شرکت تولیدی به دنبال کنترل و بهینه ساختن مصرف برق ماشینآلات صنعتی خود بود. آرمال توانست با استفاده از سنسورهای مجهز به اینترنت اشیا و نرمافزار صنعتی IoT، از راه دور بر میزان مصرف برق در طول چرخه تولید، نظارت داشته باشد.
به کارگیری سیستم بلادرنگ نظارت بر اینترنت اشیا در خط تولید شرکت آرمال، به کاهش 40 درصدی هزینههای انرژی ماشینآلات در این شرکت کمک کرد. شرکت آرمال (Armal)، سفر دیجیتالی خود را با اتخاذ یک راهکار IoT که قادر به نظارت بر توان مصرفی هر دستگاه در زمان واقعی بود، تکمیل کرد.
همزاد دیجیتال
محبوبیت همزاد دیجیتال یا دوقلوهای دیجیتال (Digital Twins) به شدت در حال افزایش است. به نمود دیجیتالی یک شیء فیزیکی، فرآیند، سرویس یا محیط، «همزاد دیجیتال» گفته میشود که دقیقا شبیه به همتای خود در دنیای واقعی کار میکند. IDC (شرکت جهانی ارائهدهنده خدمات مشاوره، بازاریابی و تکنولوژیکی در زمینه IT) در آخرین گزارش خود اعلام کرد؛ شرکتهایی که در سال 2018، در همزاد دیجیتال سرمایهگذاری کردهاند، میتوانند انتظار بهبود 30 درصدی را در فرآیندهای مهم خود داشته باشند. بنابراین، شرکتهای پیشرویی که از ترکیب اینترنت اشیا و همزاد دیجیتالی استفاده میکنند، بهره خوبی را از تجزیه و تحلیل دادههای خود میبرند. فناوریهای همزاد دیجیتال عبارتند از رایانش ابری (Cloud)، اینترنت اشیا (IoT)، واقعیت گسترده ( Extended Reality) و هوش مصنوعی (AI).
کسبوکارها میتوانند با بهکارگیری رویکرد IoT در همزاد دیجیتال، از اشیای فیزیکی، کپی دیجیتالی بسازند. این کپیهای دیجیتال در صنعت تولید بسیار کارآمد است. مدیران میتوانند با استفاده از نسخههای مجازی تجهیزات و قطعات یدکی، فرایندها را شبیهسازی کنند، مشکلات را شناسایی کرده و بدون خطر کردن یا آسیب رساندن به داراییهایی فیزیکی به نتایج مد نظر خود دست پیدا کنند.
به عنوان مثال، شرکت کایزر (Kaeser) را در نظر بگیرید. کایزر یک شرکت تولیدی پیشرو در ارائه محصولات و خدمات هوای فشرده در جهان است که از فناوری همزاد دیجیتال در فرآیند تولید خود استفاده میکند. این فناوری به کایزر کمک کرد تا به جای فروش محصول، خدمت بفروشد. سیستم همزاد دیجیتال، کار کایزر را با ارائه دادههای عملیاتی درباره تجهیزات در طول چرخه عمرشان، به ویژه دادههایی درباره میزان مصرف هوا، تسهیل کرد.
به کارگیری این سیستم نظارتی به کایزر امکان داد تا مشتریان را بر اساس میزان مصرف هوا شارژ کند، نه براساس یک نرخ ثابت. نتیجه به کارگیری این استراتژی، کاهش 30 درصدی هزینههای کالا بود. علاوه بر این، کایزر تقریبا نیمی از فروشندگان اصلی خود را درحالی روانه بازار کرد که به همزاد دیجیتال مجهز بودند.
مدیریت لجستیک
لجستیک در شرکتهای تولیدی به دلیل عدم کنترل کافی روی شرایط آبوهوایی کار پرخطری است. علاوه بر این، باید حواسمان به مدیریت حجم زیاد داراییها باشد. شرکتهایی که به صنعت حملونقل وابسته هستند، میتوانند از اتصالات داخلی مبتنی بر IoT بین دستگاهها و سیستمهای مختلف بهرهمند شوند.
برنامههای کاربردی IoT در لجستیک موارد استفاده زیادی در یک زنجیره تامین معمولی دارد؛ انبارداری، مدیریت ناوگان و ردیابی محموله چند نمونه از کاربرد آن است. فناوری، در واقع مانند یک نیروی حیاتی برای تحول دیجیتال عمل میکند.
برای مثال، شرکت آمازون را در نظر بگیرید؛ این شرکت سود فراوانی با به کارگیری رباتهای دراپشیپینگ در فرآیند تحویل کالا بدست آورده است. Dropshipping یک روش خردهفروشی و عرضه کالا است که در آن کالا مستقیما از انبار تامینکننده و نه انبار خردهفروش، برای خریدار ارسال میشود. به این ترتیب، شرکتهای تولیدی میتوانند با بهکارگیری این فناوری، هزینههای حمل و نقل را کاهش دهند.
پردازش خودکار سفارش و بهروزرسانی موقعیت کالا در قفسهها، به شرکتها کمک میکند تا تعداد کارکنان تحویل و به دنبال آن، هزینههای عملیاتی را کاهش دهند. علاوه بر این، استفاده از رباتها برای تحویل در نقطه مقصد نهایی، هزینهها را به طور قابلتوجهی کاهش داده و رضایت مشتری را افزایش میدهند.
مدیران لجستیک همچنین میتوانند از اینترنت اشیا برای تعمیرات دستگاهها و هزینههای سوخت شرکت استفاده کنند. با این کار، نظارت بر هزینههای سوخت، تحویل هوشمند، تشخیص و شناسایی مشکلات و موضوعات مربوط به رانندگان بهینه میشود. نظارت بر عملکرد رانندگان و خودروهای آنها، ایمنی تکنیسینها را افزایش و خسارت وارد شده به موجودی و پرداختیهای بیمه را کاهش میدهد.
پیادهسازی هوش عملیاتی با کمک IOT
کارشناسان معتقدند که در آیندهای نزدیک، ماشینآلات اتوماتیک، کار وقتگیر و سنگین نیروی انسانی را در صنعت تولید به عهده میگیرند.
وقتی ماشینها به یکدیگر متصل هستند، باعث ایجاد شبکههای هوشمندی میشوند که با کمترین دخالت انسانی، با یکدیگر در ارتباط هستند و هماهنگ با هم کار میکنند.
فناوری IOT با ایجاد ارتباط میان ماشینها، شبکه هوشمندی ایجاد میکند که نیاز به دخالت انسان را به حداقل میرساند
روندهای IoT در تولید در سال 2023
از مهمترین روندهای رشد فناوری اینترنت اشیا در حوزه تولید در سال 2023، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اینترنت اشیا و ایمنی کارکنان
براساس گزارش منتشر شده از سوی شورای ملی ایمنی آمریکا(NSC)، هزینه صدمات ناشی از کار کارگران در سال 2019، برابر با 171 میلیارد دلار بوده است. این رقم شامل هزینههای زیان دستمزد و بهرهوری، هزینههای پزشکی و هزینههای اداری است. علاوه بر این، باید هزینههای غیرمستقیم را نیز در نظر گرفت؛ هزینههایی مانند ارزش زمان از دست رفته توسط کارگرانی به غیر از کارگران آسیبدیده که به طور مستقیم یا غیرمستقیم درگیر این صدمات هستند.
تولید، یکی از خطرناکترین رشتههای صنعتی است که آمار حوادثی که سالانه در این صنعت رخ میدهد، بسیار بالا است. استفاده از IoT در صنعت تولید، علاوه بر بهبود ایمنی کارگران، از آسیبهای ناشی از کار نیز جلوگیری میکند.
همانطور که پیش از این نیز گفته شد، حسگرها، دادههای دقیق و درستی درباره وضعیت و عملکرد دستگاهها و تجهیزات ارائه میدهند. علاوه بر این، استفاده از دادهها، فرآیند تشخیص و شناسایی خطرات احتمالی را آسانتر میکند. در ادامه به برخی از موارد استفاده از اینترنت اشیا در بهبود اقدامات ایمنی کارخانهها اشاره شده است:
- فناوریهای پوشیدنی که ضربان قلب و فشار خون تکنیسینها را ردیابی میکند. اگر ادامه کار در طول روز برای یک تکنیسین خطرناک باشد، این ابزار پوشیدنی به او هشدار میدهد تا از ادامه کار دست بکشد.
- حسگرهای هوشمندی که قابلیت تشخیص گرمای بیش از حد هوا، آلودگی هوا، تشعشعات رادیویی یا سروصدا را دارند و میتوانند هشدار ارسال کنند.
- سنسورهای حریق که به تغییرات دما حساس هستند و وقوع آتشسوزی را تشخیص میدهند.
- پیادهسازی برنامههای نگهداری و تعمیرات پیشبینیشده برای تعمیر یا از کار انداختن تجهیزات معیوب، پیش از آنکه باعث بروز حادثه شوند.
امنیت و حریم خصوصی اینترنت اشیا
حفظ حریم خصوصی و امنیت دادهها، به طور فزایندهای به دغدغه اصلی کارشناسان فناوری اطلاعات تبدیل شده است. افزایش ارزش صنعت تولید، این سیستم را در معرض تهدیدات سایبری قرار میدهد که این موضوع، صاحبان کسبوکارهایی را که از اینترنت اشیا در فرآیند تولید خود استفاده میکنند، نگران کرده است.
مقابله با نشت دادهها یا آلودگی بدافزارها در صنعت تولید و تبدیل کارخانههای سنتی به کارخانههای هوشمند و ایمن در دنیای امروز، امری ضروری است. نیاز به احراز هویت در تمامی حوزههای اینترنت اشیا، مانند فضای ابری، شبکه یا برنامههای نرمافزاری به شدت احساس میشود. در ادامه به چند راهکار برای محافظت از اکوسیستم اینترنت اشیا اشاره کردهایم:
- ردیابی دستگاههای فیزیکی IoT به منظور جلوگیری از گم شدن یا سرقت آنها،
- شناسایی ریسکها و ارزیابی خطرات موجود،
- استفاده از رمزگذاری.
آگاهی از این موضوع و فرآیند امنیتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و لازم است که این روند در فرهنگ شرکتها ریشه بدواند.
اتوماسیون ماشین به ماشین (M2M) با IOT
فناوری M2M و سایر فناوریهایی مانند SCADA، ابتدا در محیطهای تولیدی و صنعتی مورد استفاده قرار گرفت و کمک فراوانی به مدیریت از راه دور داده و تجهیزات و ماشینآلات کرد. هدف اصلی فناوری M2M، بهرهبرداری از دادهها و انتقال آن به شبکه است که اتصال ماشینها و تمام اشیا به شبکه اینترنت، بدون دخالت یا با دخالت اندک انسان را ممکن میکند.
یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه ویژهای داشت، ارتباط میان دستگاهها است؛ میتوان حسگرهای هوشمند را درون دستگاهها تعبیه کرد تا ارتباطات مدنظر را فعال کند. سیستمهای IoT این توانایی را دارند که از حسگرها برای برقراری ارتباط و اتوماسیون فرآیندهای تصمیمگیری، مانند تهیه مواد اولیه، پیشبینی تقاضا و فروش و توزیع بدون تعامل انسانی استفاده کنند.
کارخانههای تولیدی که قصد دارند از اتوماسیون M2M استفاده کنند، باید دادهها را با نرمافزارهای سازمانی ادغام کنند. تکنیسینها میتوانند با برقراری ارتباط نرم افزار ERP با محصولات و ماشینآلات، از نزدیک بر عملکرد تولید نظارت داشته باشند. در ادامه راههایی برای چگونگی استفاده از M2M بیان شده است:
- نظارت از راه دور
- افزایش موجودی محصول
- ردیابی دارایی و نظارت بر آن
IOT در کنار واقعیت مجازی و افزوده
اگر اینترنت اشیا با واقعیت مجازی و واقعیت افزوده ترکیب شود، دنیای دیجیتال و فیزیکی را به یکدیگر نزدیکتر میکنند.
ترکیب واقعیت مجازی و واقعیت افزوده با دادههای اینترنت اشیا، مزایای قابل توجهی برای سازمانها به ارمغان خواهد آورد. مزایای اقتصادی مانند بهبود سود، کاهش هزینهها، فرصتهای نوآورانه برای خطوط تولید محصول یا خدمت از جمله فرصتهایی است که برای سازمان فراهم میآورد.
کارخانههای تولیدی باید در سال 2023 و سالهای پس از آن، توجه ویژهای به IoT داشته باشند. در ادامه چند نمونه از موارد استفاده از ترکیب برنامههای AR/VR و IoT ارائه شده است:
- مدیریت تجهیزات: دادههای جمعآوری شده توسط حسگرهای اینترنت اشیا و تحلیل آنها که درباره وضعیت سلامت تجهیزات و ماشینآلات است، به درک بصری خرابیها در زمان واقعی کمک میکند.
- مدیریت فضا: فناوری AR به بهینهسازی فضاهای خالی در کارخانه کمک کرده و مسیرهای بهینه و مناسب را برای کارگران ایجاد میکند تا بتوانند با خیال راحت و با ایمنی کامل در شرکت رفتوآمد داشته باشند.
- آموزش کارکنان: با استفاده از دادههای اینترنت اشیا، میتوان نمونه اولیه مجازی از تجهیزات، ماشینآلات یا محصولات تولیدی را ساخت و با این کار به شبیهسازی کمک کرد. با این روش، کارمندان میتوانند نحوه استفاده صحیح از تجهیزات را بدون آسیب زدن به آنها، بیاموزند.
راهکارهای نرم افزاری در کنار فناوری IOT
IoT در صنعت تولید، فرصتهای رشد و سودآوری خوبی را برای شرکتها و کارخانههای تولیدی فراهم میآورد. شرکتهای پیشرو در حال حاضر به دنبال فناوریهای خاصی هستند تا از دیجیتالیسازی برای بهینهسازی مزایا و سود خود استفاده کنند. درنهایت، این فناوریها راه را برای صنعت تولید هموار میکنند تا نسل بعدی به برتری تولید دست پیدا کند. شما میتوانید با اتخاذ نرم افزار تولید همکاران سیستم، کسبوکار تولیدی خود را توسعه دهید.
پایش اطلاعات خط تولید، سیستم تردد، انبار مکانیزه با استفاده از بارکد و RFID از مهمترین ویژگیهای راهکارهای همکاران سیستم با بهرهگیری از فناوری IOT است. اگر کارخانه تولیدی دارید و میخواهید به سرعت رشد کنید و به دنبال راهکارهای مبتنی بر اینترنت اشیا هستید، با ما در تماس باشید تا با ارائه این راهکار به شما در این مسیر کمک کنیم.
منابع:
- onomondo.com
- imaginovation.net