باشگاه مشتریان چیست و چگونه کسب‌وکارتان را متحول می‌کند؟

زمان مطالعه: 10 دقیقه

باشگاه مشتریان چیست

احتمالا شما هم قصد دارید تا در مورد باشگاه مشتریان بیشتر بدانید و اینکه چرا کسب‌وکارها امروزه تا این حد به خدمات باشگاه مشتریان اهمیت می‌دهند؟ بد نیست ابتدا برخی آمارها را با هم مرور کنیم.

آیا می‌دانستید که جذب مشتریان جدید حدود 5 برابر بیشتر از حفظ مشتریان فعلی هزینه دارد و آیا می‌دانستید که احتمال خرید توسط مشتریان فعلی 50 درصد بیشتر از مشتریان جدید است و همچنین 31 درصد بیشتر از مشتریان جدید هزینه می‌کنند؟

اگر فروشگاهی کوچک یا بزرگ دارید یا اخیرا کسب‌وکارتان را چه مجازی و چه سنتی راه‌اندازی کرده‌اید، قطعا با مشتریانی روبرو هستید. اگرچه ارتباط شما با مشتریان آن‌قدر عمیق و دوستانه نیست، نباید فراموش کنید که آن‌ها انسان هستند و احساسات و افکارشان درباره کسب‌وکار شما، رفتار بعدی‌ آنها را تعیین می‌کند.

تنها زمانی‌که مشتری احساس کند برای او ارزش قائل هستید و می‌خواهید رضایتش را جلب کنید باز هم برای خرید به شما مراجعه می‌کند.

انسان موجودی اجتماعی است و همه ما در هر نقشی، نیاز به حس ارزشمند بودن داریم. طبیعی است افرادی که به نیازهای ما اهمیت می‌دهند، به ما احساس ارزشمند بودن منتقل می‌کنند و جلب رضایت ما برای آنها دغدغه است.

اما چطور می‌توان این احساس ارزشمندی را به مشتری‌های  منتقل کنیم؟ چگونه می‌توان امکانات ویژه‌ای برای مشتریان دائمی و وفادار در نظر گرفت؟ راه حل شما اینجاست: باشگاه مشتریان! در این مقاله با ما همراه باشید در مورد انواع باشگاه مشتریان، خدمات و مزایای باشگاه مشتریان صحبت کنیم و تجربه‌‎های موفق از آن را مورد بررسی قرار دهیم.

باشگاه مشتریان چیست؟

ابتدا بد نیست بدانیم که اساسا باشگاه مشتریان چیست؟ اگرچه ممکن است هیچ اقدامی برای راه‌اندازی باشگاه مشتریان نکرده باشید، کسب‌وکار شما در همین لحظه هم باشگاه مشتریان خودش را دارد! همین حالا هم شما مشتریان وفاداری دارید که به شکل منظم از شما خرید می‌کنند، کسب‌وکارتان را به آشنایان و دوستان معرفی می‌کنند، ایمیل‌ها و پیامک‌های اطلاع‌رسانی‌تان را با دقت می‌خوانند و به شما بازخوردهای مثبت و منفی ارائه می‌دهند.

 شما چنین منبع ارزشمندی را در کسب‌وکارتان دارید اما تا زمانی‌که به آن نظم ندهید و برای این مشتریان وفادار خدمات خاصی در نظر نگیرید، نمی‌توانید از منافع و سود قابل توجهش برخوردار باشید. در سال‌های اخیر، رقابت برای جذب و حفظ مشتریان منجر به توسعه استراتژی‌های بازاریابی رابطه‌ای شده است.

در شرکت‌های در حال توسعه، ترکیبی از ابزارهای بازاریابی رابطه‌ای، برای جذب و حفظ مشتریان سودآور هستند. یکی از این ابزارها باشگاه مشتریان است. براساس مفهوم بازاریابی رابطه‌ای، تمرکز بر جذب مشتریان جدید نیست، بلکه بر گسترش روابط با مشتریان فعلی است.

هدف باشگاه مشتریان این است که مشتریان را قادر سازد تا با ایجاد رابطه عاطفی با آنها، وفاداری خود را افزایش دهند. این موضوع در ادبیات بازاریابی کاملا پذیرفته شده است که مشتریان بلندمدت سود بیشتری نسبت به مشتریان موقت دارند. باشگاه‌های مشتریان نیز بر این منطق بنا شده‌اند. هر زمان که مشتری وفادارتر و قابل نگهداری‌تر باشد، فروش و سود بیشتری را به همراه دارد.

اهمیت باشگاه مشتریان چیست

ارائه برنامه‌های وفاداری مشتریان متناسب با هر دسته از آنها و افزایش رضایت آنها، یکی از اصلی‌ترین اهداف باشگاه مشتریان است.

به‌طور خلاصه، در پاسخ به پرسش باشگاه مشتریان چیست می‌توان گفت: به گردآوری مشتریان وفادار یک مجموعه در کنار هم و ارائه خدمات و امتیازات ویژه به آن‌ها، باشگاه مشتریان می‌گویند.

در واقع باشگاه مشتریان برنامه‌ای است که طبق آن به خریداران و مشتریان وفادار شما امکانات ویژه‌ای داده می‌شود. این امکانات شامل کوپن خرید، تخفیف ویژه، شرکت در برنامه‌های خاص و محصولات رایگان است. راه‌اندازی باشگاه مشتریان در کنار برنامه وفاداری مشتریان به شما به عنوان مدیر فروش یا مدیر کسب‌وکار کمک می‌کند که مشتری فعلی و وفادار خود را شناسایی و حفظ کنید.

تاریخچه باشگاه مشتریان

شاید در نگاه اول تصور کنیم که خدمات باشگاه مشتریان از ابتدا وجود داشته است. اما در واقع ایده باشگاه مشتریان برای اولین بار در اواخر دهه 1970 در ایالات متحده مطرح شد. خطوط هوایی آمریکا یک شرکت پیشگام در زمینه باشگاه مشتریان بود که برنامه پروازهای مکرر خود (AAdvantage) را راه‌اندازی کرد.

خاستگاه این برنامه در اواخر دهه 1970 بود، زمانی که دولت ایالات متحده اقداماتی را برای کاهش موانع خطوط هوایی ناشی از مقررات فدرال (مانند تعیین کرایه‌ها، مسیرها و موارد دیگر) با تصویب قانون مقررات زدایی خطوط هوایی انجام داد.

در نتیجه مستقیم مقررات‌زدایی، رقابت افزایش یافت و شرکت‌های هواپیمایی به دنبال پیشرفت‌هایی بودند که بتوانند سهم بازار خود را افزایش دهند. در ماه مه 1981، امریکن ایرلاینز گامی را برداشت که این تفاوت عمده را ایجاد کرد و باشگاه مشتریان خود را راه‌اندازی کرد که به مسافران امکان می‌دهد مایل‌ها جمع‌آوری کنند و آنها را با بلیط هواپیما و سایر مزایا مبادله کنند. این برنامه در حال حاضر بیش از 67 میلیون عضو دارد.

در ادامه و رفته رفته باشگاه وفاداری مشتریان مورد استقبال اکثر کسب‌وکارها و سازمان‌ها قرار گرفت. از انواع باشگاه مشتریان مختلف رونمایی شد و به امکانات آن اضافه شد.

اهمیت باشگاه مشتریان در حفظ و رضایت مشتریان چیست؟

امروزه با تمایل بیشتر مشتریان به استفاده از خرید آنلاین و متنوع‌تر شدن کانال‌های خرید، رفتار مشتریان نیز متفاوت از قبل شده است. فرایندهای قبل، حین و بعد از خرید بسیار پیچیده‌تر از گذشته شده است. برخلاف گذشته امروزه بسیاری از مشتریان قبل از خرید وقت زیادی را صرف تحقیق و بررسی کالاها و محصولات مختلف می‌کنند.

برنامه‌های تخفیف و پروموشن‌هایی که کسب‌وکارها برای رویدادهای خاص مانند سالگرد تولد، ازدواج و اعیاد مختلف در نظر می‌گیرند، در همین راستا است. نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد:

  • 83 درصد از مشتریان شما فروشگاه‌هایی با پشتیبانی و پاسخ‌گویی سریع را به دیگران پیشنهاد می‌دهند،
  • 54 درصد از مشتریان از فروشگاه‌هایی که بیش از یک سال عضو آن باشند، انتظار خدمات بیشتری دارند،
  • 45 درصد از مشتریان حاضر هستند که هزینه بیشتری بابت خدمات بیشتر پرداخت کنند،
  • از هر 10 مشتری، چهار نفر از آنها در صورت نارضایتی از یک فروشگاه خاص، به دیگران توصیه می‌کنند که از آن فروشگاه خرید نکنند،
  • حدود 91 درصد از مشتریان ناراضی بی‌آنکه دلیل واقعی خود را بیان کنند، فروشگاه را ترک می‌کنند،
  • به میزان یک سوم مشتریان بعد از تجربه یک خرید بد، فروشگاه دیگری را انتخاب می‌کنند. 

طبیعی است که بدون داشتن باشگاه وفاداری مشتریان، تعریف دقیق از دسته‌بندی مشتریان در آن و ارائه برنامه‌های مختلف برای هر دسته از آنها؛ افزایش وفاداری و رضایت مشتریان به خودی خود امکان‌پذیر نیست.

انواع باشگاه مشتریان کدامند؟

باشگاه مشتریان به طور کلی به دو شکل باشگاه مشتریان باز و باشگاه مشتریان محدود (بسته) تقسیم می‌شود. در باشگاه مشتریان باز، هر عضوی می‌تواند به باشگاه بپیوندد و از مزایای آن برخوردار شود اما اعضای قدیمی همچنان در اولویت باشگاه هستند. در سیستم باشگاه مشتریان بسته و محدود، اعضای جدید حتما باید به سطح مشخصی از فعالیت برسند تا اجازه ورود به باشگاه وفاداری مشتریان را داشته باشند.

برنامه‌های باشگاه مشتریان نیز می‌تواند انواع گوناگونی داشته باشد. قطعا به تناسب کسب‌وکارتان، انتخاب شما متفاوت است و باید استراتژی مناسب کسب‌وکار خود را پیدا کنید:

برنامه باشگاه مشتریان امتیازی

این برنامه که از سایر برنامه‌ها رایج‌تر و آسان‌تر است، به هر مشتری به تناسب هزینه‌ها و میزان خرید او امتیاز می‌دهد. این امتیاز می‌تواند تخفیف یا برخورداری از امکانات ویژه‌ای باشد.

برنامه باشگاه مشتریان ترتیبی

در نوع ترتیبی، به مشتری در هر خرید به ترتیب امتیازاتی داده می‌شود. نمونه باشگاه مشتریان ترتیبی را احتمالا در کوپن‌های اسنپ‌فود دیده باشید. برای نمونه خرید اول شما از یک فروشگاه، ارسال رایگان دارد، خرید دوم، یک محصول رایگان انتخابی و خرید سوم، 10% تخفیف بر روی تمام هزینه پرداختی.

برای استفاده از این نوع برنامه‌ها باید مراقب باشید اثر خنثی‌کننده نداشته باشند. به شکل پلکانی و تدریجی مزایا را افزایش دهید و اهداف دست نیافتنی در نظر نگیرید.

برنامه باشگاه مشتریان پولی و عضویت VIP

بعضی از کسب‌وکارها عضویت در باشگاه‌های خود را با پرداخت مبلغی به شکل ماهیانه یا سالیانه در نظر می‌گیرند. برای نمونه اپلیکیشن کالری‌شمار کرفس به ازای عضویت ماهانه یا سالانه از شما مبلغی درخواست می‌کند و در ازای آن خدمات خاصی ارائه می‌دهد. این هزینه باید متناسب با خدمات ارائه‌شده باشد تا مشتری را به تمدید عضویت در زمان سررسید آن تشویق کند.

برنامه باشگاه مشتریان پولی و عضویت VIP

برنامه‌های باشگاه مشتریان می‌تواند انواع گوناگونی داشته باشد که به تناسب کسب‌وکار، انتخاب شما متفاوت است و باید استراتژی مناسب کسب‌وکار خود را پیدا کنید

برنامه باشگاه وفاداری مشتریان مبتنی بر ارزش‌های مشترک

اغلب ما ارزش‌هایی در زندگی خود داریم که نمی‌توانیم برای آن‌ها قیمتی قائل شویم. این ارزش‌ها می‌توانند به برنامه‌ای برای ایجاد باشگاه وفاداری مشتریان تبدیل شوند.

برای نمونه اگر شما یک برند آرایشی ارگانیک دارید که برای آزمایش محصولات خود از حیوانات استفاده نمی‌کند، می‌توانید به مشتریان خود این امکان را بدهید که در ازای میزان مشخصی از خرید، به طور غیرمستقیم، در بهبود شرایط زندگی حیوانات آسیب‌دیده یا بیمار سهیم باشند.

برنامه باشگاه مشتریان بازی

بازی را همه دوست دارند، بازی سن و سال نمی‌شناسد! شما می‌توانید یک بازی مناسب تلفن‌های همراه طراحی کنید که مشتریانتان با انجام آن، امتیازات خاصی بگیرند و بعد بتوانند از آن امتیازات در فروشگاه شما استفاده کنند.

برنامه باشگاه مشتریان ترکیبی

در این نوع از برنامه‌های باشگاه مشتریان، می‌توانید دو یا چند برنامه از مواردی که گفته شد را با هم ترکیب کنید. در واقع می‌توان ترکیبی از مزایای هر کدام را متناسب با کسب‌وکار خود انتخاب کنید.

مزایای باشگاه مشتریان چیست؟

شاید بپرسید: اصلا چرا باید حفظ مشتری فعلی برای کسب‌وکار مهم باشد و مزایای باشگاه مشتریان چیست؟ چرا کسب‌وکارهای بزرگ و محبوب، هزینه‌های زیادی را برای تاسیس باشگاه مشتریان می‌پردازند در حالی‌که می‌توانند بر روی تبلیغات و جذب مشتری جدید تمرکز کنند؟

با چند مورد مهم از مزایای باشگاه مشتریان آشنا شوید:

1: در ابتدای راه‌اندازی باشگاه مشتریان و سپس در ادامه فعالیت آن، مشتریان اطلاعات شخصی مفیدی را به شما ارائه می‌دهند، اطلاعاتی شامل سن، جنسیت و طبقات اجتماعی. این اطلاعات به همراه تاریخچه خرید و سلیقه خاص مشتریان، دانش مفیدی را به شما می‌دهند که در پیش‌برد کسب‌وکارتان به آن نیاز پیدا می‌کنید.

2: جذب مشتری جدید هزینه بالاتری نسبت به حفظ مشتریان فعلی برای شما دارد.

3: اغلب افراد برای برندها و فروشگاه‌های فیزیکی و آنلاین مورد علاقه خود بیشتر هزینه می‌کنند تا یک برند جدید و ناشناخته. بنابراین نگه داشتن مشتریان قدیمی‌، سود بیشتری نسبت به راضی کردن مشتری جدید به خرید از شما دارد.

4: مشتری وفادار به شما بازخوردهای سودمند و معتبری ارائه می‌دهد و همین بازخوردها تاثیر قابل توجهی در آینده کسب‌وکار شما دارد.

5: بسیاری از مشتریان شما مایل هستند به واسطه خرید و اعتمادشان از مزایای خاصی برخوردار باشند. این مزایا لزوما و همیشه به شکل مادی و فیزیکی نیست و گاهی عضویت در یک باشگاه خاص به تنهایی احساس ارزشمندی به مشتریان وفادار شما می‌دهد و آن‌ها را بیش از پیش به کسب‌وکار شما متعهد می‌کند.

6: در نهایت تاسیس یک باشگاه مشتریان خوب با مزایای مناسب، مشتریان جدید را نیز به سمت کسب‌وکار شما جذب می‌کند.

جذب مشتری جدید و حفظ مشتری فعلی هر دو مهم هستند. اما آمار و ارقام نیز نشان می‌دهد نگه داشتن مشتریان وفادار و قدیمی، سود بیشتر و هزینه کمتری برای کسب‌وکار شما دارد:

  • هزینه جذب مشتری جدید حدود هفت برابر هزینه‌ای است که برای نگه داشتن مشتریان وفادار خود می‌پردازید!
  • احتمال فروش به مشتریان قبلی شما، 60 تا 70 درصد است در حالی‌که مشتری جدید 5 تا 20 درصد احتمال دارد از شما خرید کند.
  • بسیاری از متخصصان این حوزه معتقدند 65% کسب‌وکار شما در آینده را مشتریان فعلی شما تشکیل می‌دهند.
  • حدود 80% سود کسب‌وکار شما در آینده از 20% مشتریان فعلی کسب‌وکارتان تامین می‌شود.

برخی معایب باشگاه مشتریان

با وجود تمام مزایایی که گفته شد، باشگاه مشتریان معایبی نیز دارد. با شناسایی و لحاظ کردن این معایب و کاهش ریسک آن‌ها می‌توانید یک باشگاه مشتریان موفق راه‌اندازی کنید.

  • بعضی از مشتری‌ها هنگام عضویت در باشگاه اطلاعات درست و معتبری از خود ارائه نمی‌دهند و همین مسئله ممکن است تا حدودی گمراه‌کننده باشد،
  • راه‌اندازی باشگاه مشتریان هزینه‌هایی برای کسب‌وکار شما به دنبال دارد. با این‌حال سودی که در ادامه نصیب شما می‌شود هزینه‌های اولیه را توجیه می‌کند،
  • در حال حاضر اغلب کسب‌وکارها باشگاه مشتریان دارند و این رقابت را سخت می‌کند. لازم است برنامه‌ای ارائه بدهید که علاوه بر جذب و حفظ مشتری، با بودجه و توانایی‌های اقتصادی شما هم‌خوانی داشته باشد.

چند نمونه باشگاه مشتریان موفق

در ادامه به چند نمونه باشگاه مشتریان شرکت‌های بزرگ اشاره می‌کنیم. البته قطعا هر کسب‌وکاری باید استراتژی خود را متناسب با ویژگی‌های خاص کسب‌وکارش داشته باشد. اما این نمونه‌ها می‌توانند ایده‌های مناسبی ارائه دهند.

برای راه‌اندازی بهترین باشگاه مشتریان ممکن، لازم است کمی خلاقیت به خرج بدهید. خدماتی که ارائه می‌دهید قرار نیست حتما خیلی گران‌قیمت باشند. پیشنهادهای خلاقانه و متفاوت با رقبایتان می‌تواند شما را کاملا متمایز کند.

باشگاه مشتریان استارباکس (Starbucks)

استارباکس فضای خاصی را برای خرید مشتریان در نظر گرفته است. در این نمونه باشگاه مشتریان، خریدارانی که به شکل اینترنتی و در فضای یک برنامه تعیین‌شده خرید می‌کنند می‌توانند از مزایای خاصی برخوردار شوند.

 به ‌علاوه استارباکس در ازای اطلاعات شخصی کاربرانش، هدایای محبوب و محصولات کوچک رایگان به آن‌ها ارائه می‌دهد. این اطلاعات در تصمیمات و شکل‌گیری آینده کسب‌وکار سودمند و کارآمد است.

باشگاه مشتریان لگو (Lego VIP)

بعید می‌دانم کسی لگو را نشناسد. این برند محبوب کودکان و بزرگ‌سالان، لوازم سرگرمی و اسباب بازی تولید می‌کند. لگو برای راه‌اندازی باشگاه مشتریان خود از صرف هزینه‌های بالا چشم‌پوشی کرد و به جای آن، جوایز مشتریان وفادار را بر طبق سلیقه آن‌ها شخصی‌سازی کرد. برای نمونه:

  • جوایز مخصوص برای مشتریان مخصوص،
  • جوایز خاص و منحصربه‌فرد (که نمونه مشابهی ندارند)،
  • چند برابر کننده امتیازات (با خرید بعضی از محصولات، امتیازات قبلی مشتری دو یا سه برابر می‌شود).

لگو نام باشگاه مشتریان خود را، Lego VIP گذاشته است و از همین طریق احساس خاص بودن را به مشتریان وفادار خود منتقل می‌کند.

باشگاه مشتریان ویتامیکس (Vitamix)

ویتامیکس یک برند لوازم آشپزخانه امریکایی است. این برند که مخلوط‌کن و لوازم برقی مشابه تولید می‌کند پس از آن‌که متوجه شد کسب‌وکارش به یک تحول قابل توجه نیاز دارد یک برنامه وفاداری جالب را طراحی کرد.

اعضای این باشگاه مشتریان می‌توانستند با ثبت سفارش در سایت ویتامیکس یا خرید حضوری این محصولات از فروشگاه‌ها و ثبت رسید آن‌ها، امتیاز کسب کنند و با جمع‌آوری این امتیازات از مزایای خاصی بهره ببرند.

یکی دیگر از اقدامات قابل توجه و هوشمندانه ویتامیکس، تطبیق این باشگاه با نیازهای روز بود. این کمپانی پس از شیوع کووید19، برنامه‌هایی را برای تغذیه سالم مشتریان وفادار، به کمک محصولات ویتامیکس ارائه داد. آن‌ها حتی ساختن مایع ضدعفونی‌کننده دست را با مخلوط‌کن ویتامیکس آموزش دادند. طبق آمار، اعضای باشگاه مشتریان ویتامیکس تا 25% بیشتر از سایر مشتریان این کمپانی خرید کرده‌اند.

طبق تحقیقاتی که درباره باشگاه مشتریان فولکس واگن انجام شد، راه‌اندازی باشگاه مشتریان این شرکت خودروسازی آلمانی تاثیرات قابل‌توجهی بر جلب رضایت و حفظ مشتری داشته است.

دو نمونه از اثرگذاری باشگاه مشتریان شرکت‌های بزرگ

باشگاه مشتریان اگرچه برای تمامی کسب‌وکارها ضروری است؛ اما برای شرکت‌‎های بزرگ این موضوع بسیار حیاتی است. از طرف دیگر این موضوع برای کسب‌وکارهای b2c معمولا اهمیت بیشتری از کسب‌وکارهای b2b دارد.

تجربه موفق باشگاه مشتریان فولکس واگن

خودروسازی فولکس واگن یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان جهان است که سابقه داشتن باشگاه مشتریان آن به دهه‌ها قبل برمی‌گردد. در یکی از تحقیقاتی که چند سال قبل انجام شد؛ مشخص شد که داشتن باشگاه مشتریان نقش بسیار قابل توجهی بر رضایت مشتریان و وفاداری مشتریان این شرکت طی سالیان گذشته داشته است.

انواع باشگاه مشتریان

در میان کسب‌وکارهای مختلف معمولا کسب‌وکارهای خرده‌فروشی نیاز بیشتری به خدمات و امکانات باشگاه مشتریان دارند

تجربه موفق باشگاه مشتریان در خرده‌فروشی‌ها

در میان انواع خرده‌ فروشی، معمولا فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها نیاز بیشتری به خدمات باشگاه مشتریان دارند. در یکی از تحقیقاتی که سال 2014 بر روی باشگاه مشتریان چند خرده‌فروشی مهم انجام شد؛ مشخص شد که برنامه وفاداری مشتریان تاثیر بسزایی در حفظ و رضایت آنها دارد. نتایج تحقیق نشان داد که داشتن برنامه تحفیف، هدیه و قیمت ویژه تاثیر بسیار زیادی بر میزان رضایت مشتریان و وفاداری آنها دارد. با این حال، برخی موارد مانند داشتن مجله تاثیر قابل توجهی در این زمینه نداشته است.

چگونه یک باشگاه مشتریان موفق راه‌اندازی کنیم؟

همان‌طور که پیشتر گفتیم، مشتریان وفادار فعلی‌ شما همان باشگاه وفاداری مشتریان محسوب می‌شوند. اما داشتن یک شبکه از مشتری‌های پروپاقرص و همیشگی به تنهایی تضمین‌کننده بقا و رشد کسب‌وکار شما نیست. برای داشتن باشگاه مشتریان موفق لازم است یک برنامه وفاداری مناسب تهیه و پیاده‌سازی کنید. برنامه وفاداری، اقداماتی است که به مشتری دائمی شما ارزش ویژه‌ای می‌دهد و او را از سایر خریداران متمایز می‌کند.

صاحبان کسب‌وکارهای موفق مراحل مشخصی را برای راه‌اندازی باشگاه مشتریان شرکت‌های بزرگ طی می‌کنند. این کار نیازمند آزمون و خطاست و نمی‌توان با مطالعه این چند خط کاملا به آن مسلط شد. با این حال در ادامه، مراحل راه‌اندازی یک باشگاه مشتریان وفادار را به‌طور کلی مرور می‌کنیم:

  1. مشتری شما چه کسی است؟ او را بشناسید و نیازهایش را بدانید،
  2. چه هدفی از راه‌اندازی باشگاه مشتریان دارید؟ مهم است که هدفتان روشن و مشخص باشد،
  3. گروه هدف را تعیین کنید. مشتریان خود را به گروه‌های مشخصی مانند مشتری دائم، مشتری جدید و مشتری وفادار تقسیم‌بندی کنید،
  4. مزایای عضویت در باشگاه را تعریف کنید و توضیح بدهید با عضویت در این باشگاه چه مزایایی نصیب مشتریان آنها می‌شود،
  5. بودجه مشخصی متناسب با کسب‌وکارتان در نظر بگیرید،
  6. مشتریان شما در هر مرحله‌ای ممکن است به پشتیبانی شما و راهنمایی‌تان نیاز داشته باشند. بنابراین راه‌های برقراری ارتباط را شرح بدهید،
  7. داده‌ها و اطلاعاتی که از مشتریان خود به دست می‌آورید طبقه‌بندی و نگهداری کنید.

نرم‌افزار باشگاه مشتریان همکاران سیستم؛ ابزار وفاداری مشتریان

قبل از هر نکته‌ای باید یادآور کنیم که استفاده و به کار بردن نرم‌افزار، صرفا به معنای داشتن باشگاه مشتریان نیست. اما انجام این کار بدون استفاده از راه‌حل‌های نرم‌افزاری نیست امکان‌پذیر نیست. خصوصا در کسب‌وکارهایی که با طیف گسترده‌ای از مشتریان در ارتباط هستند یا آنکه دسته‌بندی مشتریان آنها تنوع زیادی دارد.

در این راهکار نرم‌افزاری امکان تعریف مشتریان به روش‌ها و رده‌های مختلفی وجود داشته و کسب‌وکارها می‌توانند براساس این رده‌بندی، تخفیف‌ها و پروموشن‌های خود را به شکل بهینه مدیریت کنند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

در پایان باید گفت که ما در این مقاله در مورد اینکه باشگاه مشتریان چیست، اهداف و مزایای باشگاه مشتریان صحبت کردیم. اما چنانچه شما در این مورد سوال یا ابهامی دارید، حتما در بخش نظرات این مقاله آن را با ما مطرح کنید که به آن پاسخ دهیم.                                                                    


منابع:

  • hubspot.com
  • loyaltyxpert.com
  • formation.ai
  • e-satisfaction.com
  • emerald.com