در آخرین روز از برگزاری رویداد «باهم۱۴۰۲»، سمینار «هوش تجاری و خلق ارزش از دادهها» با ارائه یاسر غلامزاده، مدیرعامل شرکت هوشمندی تجاری همکاران سیستم و علیرضا مراحمی، مدیر تولید حوزه محصول BI برگزار شد.
در این سمینار به موضوعاتی چون روندهای جدید در کسبوکارهای امروزی، زنجیره خلق ارزش، تاثیر هوش تجاری بر کسبوکارها و بینشی که ایجاد میکند پرداخته شد.
یاسر غلامزاده در ابتدای این سمینار به نقش پررنگ هوش مصنوعی و داده در بین ترندهای جدید کسبوکار پرداخت و گفت: «امروز درباره هوش مصنوعی اخبار زیادی میشنویم و میدانیم که اگر کسبوکاری میخواهد در سالهای آینده به عنوان رهبر در صنعت فعالیت خود شناخته شود میبایست استراتژی مشخصی برای استفاده از هوش مصنوعی مولد در محصولات و سرویسهای خود داشته باشد. در همین راستا همه ما با اهمیت داده در رشد کسبوکار خود آشنا هستیم و میدانیم باید روند مدیریت کسبوکارمان به گونهای باشد که از دادههای خود درآمدزایی داشته باشیم که امروزه به آن اقتصاد داده یا پولسازی داده گفته میشود.»
در ادامه علیرضا مراحمی افزود: «یکی از نکاتی که کسبوکارها باید در حوزههای تحول دیجیتال در نظر داشته باشند این است که شما بتوانید با استفاده از تکنولوژیهای دیجیتال، مدل کسبوکار خود را بازآفرینی کنید.»
وی در رابطه با خلق ارزش از دادهها گفت: «زمانی که درباره خلق ارزش از داده صحبت میکنیم باید بدانیم که این ارزش در طی زنجیرهای روی میدهد که دو مولفه اصلی دارد: مولفههای فنی و مولفههای کسبوکار. این دو مولفه مکمل یکدیگر هستند؛ یعنی افراد و فرآیندها باید به موازات زیرساخت فنی رشد کنند. در غیر این صورت ارزش مورد نیاز کسب نمیشود.»
غلامزاده در ارتباط با هوش تجاری با نقل قولی از جرالد کوهن، مدیرعامل Information Builders، شروع کرد و گفت: «به عقیده کوهن هوش تجاری تنها تبدیل داده به دانش نیست. شما میبایست به گونهای از هوش تجاری استفاده کنید که بر روی واقعیتهای کسبوکار خود و آثارش بر روی بازار تاثیرگذار باشید.»
او در ارتباط با چرایی استفاده از هوش تجاری به دلایلی چون کمک به تعیین مسیرهای رشد کسبوکار، کسب بینش از انبوه دادهها، تصمیمگیری بهتر برای ارتقای کارآمدی، درک بهتر از رفتار مشتریان و همچنین خلق مزیت رقابتی پرداخت.
مراحمی در ادامه موضوع خلق ارزش از داده گفت: «یکی از مهمترین موضوعات خلق ارزش از داده مولفه فنی است. برای رسیدن به این مولفه میبایست مسیر بلوغ استفاده از Analytics را در یک سازمان طی کنیم. ما میتوانیم با استفاده از یک پلتفرم تحلیل دادهها در سازمان خود تصمیمگیریهای بهتری بگیریم و برای آینده کسبوکارمان نقشه راه بهتری داشته باشیم. ما به همان اندازه که تحلیل درستتری از گذشته خود داشته باشیم، میتوانیم آینده بهتری را برای کسبوکار خود ترسیم کنیم. برای تحلیل درست دادهها ما به اجرای دو روند اصلی نیاز داریم: تحلیل اطلاعات محیطی و تحلیل اطلاعات داخلی باعث بینش کسبوکارمان شود.»
در ادامه این سمینار به فواید آگاهی و بینش نسبت به کسبوکار و مزایای آن پرداخته شد: مزایایی از جمله افزایش فروش، افزایش اثربخشی فعالیتهای بازاریابی، افزایش وفادارسازی مشتریان، بهینهسازی سطح موجودی، افزایش بهرهوری، افزایش عملکرد پرسنل، افزایش کارایی مالی و بهبود فرآیندههای کسبوکار.
مراحمی در مورد چگونگی استفاده کردن از تکنولوژیهای تحلیل داده گفت: «ما نباید تکنولوژی را به صرف همهگیر شدن وارد کسبوکار خود کنیم. بلکه نیاز است پیش از هر تغییری در کسبوکار خود نقشه راه مناسبی داشته باشیم و بدانیم داشتهها و اندوختههای ما تاکنون چه هستند و شامل چه فرآیندهایی میشوند؟ با استفاده از هوش تجاری چه اهدافی را دنبال میکنیم و برای رسیدن به آنها چه نیازمندیهایی داریم؟»
شرکت هوشمندی تجاری همکاران سیستم از سال ۸۸ شروع به فعالیت کرده است و تا به امروز بیش از ۴۰۰ پروژه هوش تجاری را اجرایی کرده است که از این بین بیش از ۴۰ پروژه برای شرکتهای هلدینگی در صنایع مختلف پیادهسازی شده است. در حال حاضر این شرکت در زمینههای تحلیل داده، طراحی نقشه راه برای سازمانها، مشاورههای تحلیلی و پیادهسازی هوش تجاری برای کسبوکارهای مختلف به فعالیت خود ادامه میدهد.