توسعه 4 زیرسیستم مدیریت سبد محصولات، کمیسیون معاملات، آزمایشگاه و HSE توسط تیم IT شرکت نفت ایرانول با پیادهسازی بستر توسعه نرمافزار فرایار راهکاران
در یک نگاه
شرکت نفت ایرانول از سال 1381 فعالیت خود را با این نام آغاز کرد. این شرکت متشکل از پالایشگاههای روغنسازی تهران و آبادان، مجتمع ظرفسازی و بستهبندی تهران، پایانه صادراتی بندر امام خمینی و همچنین سهامدار کامل شرکت روانکاران احیا سپاهان است. این شرکت در سال 1391 در فرابورس پذیرفته شد.
شرکت نفت ایرانول با مشارکت بیش از 1000 نفر پرسنل، مواد اولیه تولید شده در پالایشگاههای روغنسازی خود را تولید کرده و از آن برای ساخت انواع روغن موتور، روغن دنده خودرو، روغن دریایی، روغنهای صنعتی، گریس، ضدیخ، ضدجوش و برخی محصولات جانبی استفاده و به مشتریان خود عرضه میکند. این شرکت دارای بیش ازچهار هزار مشتری شامل نمایندگان فروش، صنایع مختلف و اتوسرویسها است.
نیازمندیهای نرمافزاری شرکت نفت ایرانول
پس از پیادهسازی ERP راهکاران در شرکت نفت ایرانول، برخی فرآیندهای خاص در حوزههای مالی، کنترل کیفیت، لجستیک، پذیرش و توزین و فروش این شرکت در محدوده ERP ها نمیگنجید. این امر موجب ایجاد برخی چالشها و نیازمندیهای نرم-افزاری در شرکت ایرانول شده بود. مهمترین نیازمندیهای نرمافزاری شرکت به شرح زیر است:
- توسعه برخی زیرسیستمهای خاص در حوزههای HSE، کنترل کیفی تولید محصول و بارگیری، معاملات و …
- رصد گردش فعالیتها در حوزه لجستیک از زمان صدور درخواست تا تحویل مواد اولیه
- رصد گردش فعالیتها در حوزه تولید از نقطه سفارش ساخت محصول تا بسته بندی و انبارش
- رصد گردش فعالیتها در حوزه پذیرش و توزین از نقطه درخواست مشتری تا تحویل به مشتری
- ایجاد بستر توسعه نرمافزاری به منظور پوشش نیازهای خاص آتی
دستاوردهای پیادهسازی فرایار راهکاران در شرکت نفت ایرانول
با پیادهسازی بستر توسعه نرمافزار فرایار راهکاران در شرکت نفت ایرانول، برخی از فرایندهای این شرکت مکانیزه شده است. تیم فناوری اطلاعات این شرکت، با استفاده از این ابزار توانسته است برخی سیستمهای خاص خود را توسعه دهد و از این طریق چشمانداز توسعه نرمافزار در سازمان (خارج از محدوده ERP) را ایجاد کند.
افزون بر این؛ پیادهسازی این بستر در شرکت نفت ایرانول، ارزشافزودههای زیر را حاصل کرده است:
- توسعه زیرسیستمها در حوزه مدیریت سبد محصولات در گروههای مختلف فروش از منظر اعمال توازن فروش به کانالهای فروش بر اساس محصولات پرتقاضا و کم تقاضا و رتبهبندی صورت گرفته
- توسعه زیرسیستم کمیسیون معاملات و مکانیزهسازی 780 فرم درخواست خرید در سال و فرآیند تصویب بر اساس قواعد موجود
- توسعه زیرسیستم آزمایشگاه در حوزههای مواد اولیه خریداری شده، محصولات تولید شده، بارگیری محصولات و انجام آزمونهای کنترل کیفی
- توسعه زیرسیستم HSE با در نظر گرفتن فرآیندها و قواعد مربوطه
- اصلاح و مکانیزهسازی فرآیندها بر اساس شاخصهای تعیین شده برای گردش فعالیتها و زمان تحقق آنها
- تست زیرسیستمها و گردش کارهای توسعه داده شده پیش از پیادهسازی واقعی با محیط توسعه نرمافزار فرایار
- مستندسازی فرآیندها و مصوبات صورت گرفته و آرشیو مستندات کمیسیون معاملات
- مکانیزاسیون فرآیند پذیرش و توزین و کاهش دخالتهای انسانی
- ایجاد بستر توسعه نرمافزاری آتی بر اساس چشمانداز مدنظر تیم IT سازمان
از زبان مشتری
آقای جمالی نسب
رئیس فناوری اطلاعات نفت ایرانولبا پیادهسازی بستر توسعه نرمافزار فرایار راهکاران، برخی از خلأهای فرآیندی و متناسبسازیهای موردنظر سازمان پوشش داده شد. در حال حاضر گردش اطلاعاتی و فرآیندی نسبتا مناسبی در سازمان وجود دارد که توان و زمان تیم فناوری اطلاعات را برای پیادهسازی نیازهای نرمافزاری و اطلاعاتی موردنظر مدیریت ارشد سازمان افزایش داده است.